Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Fiesta! 90 jaar Sinfonia (met een Spaans programma)
Oosterkerk, Hoorn


De dirigent: Coen Stuit


Coen Stuit werd in 1981 geboren te Purmerend en begon zijn muzikale ontwikkeling aldaar aan de muziekschool. Hij kreeg klarinetles van Jacques van der Sterren en maakte deel uit van de verschillende ensembles van de muziekschool onder leiding van Jac Willems. Na de middelbare school begon hij aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde hij zowel 1e als 2e fase klarinet bij o.a. Ernst Braune, Hans Colbers, George Pieterson en maakte hij vele masterclasses mee van o.a. klarinettisten als Sabine Meyer en Karl Leister.

Na zijn studie was Coen actief als remplaçant bij verschillende Nederlandse orkesten, zoals Holland Symfonia en het Nederlands Philharmonisch. Hij was 5 jaar lid van het Amsterdam Symphony Orchestra. Daarnaast is hij actief als kamermusicus en organisator van kamermuziekseries, zoals in de Amstelkerk en tot voor kort ook in het Bethaniënklooster te Amsterdam. Sinds 2012 is hij artistiek leider van het professionele muziekgezelschap Consortium Amsterdam.

Intussen heeft Coen zich als dirigent ontwikkeld. Eerst bij het schoolorkest van Het Vossius Gymnasium en al snel volgden andere orkesten. Directielessen kreeg hij van Prof. Rene Gulikers, van het Conservatorium in Bremen. Sindsdien is hij in toenemende mate actief bij amateurorkesten zowel voor de jeugd als voor volwassenen, en bij losse projecten met professionele musici.

In september 2014 trad Coen aan als interim dirigent bij Sinfonia en sinds januari 2015 is hij de vaste dirigent geworden. Daarnaast is hij vaste dirigent van 5 andere orkesten.

 

Zoeken