Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Sinfonia bestaat 90 jaar!
Oosterkerk, Hoorn


Recensies en ander nieuws


Grandioze avond met Sinfonia
Muziek
‘Soundscapes’ door Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia, m.m.v. Merel Zwart en Teekengenootschap Debutade. Zaterdagavond 30 november 2013 in de Oosterkerk Hoorn.

Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Regina Arbouw
Voor het project ‘Soundscapes’ zocht het Sinfonia samenwerking met beeldkunstenares Merel Zwart  en Tekengenootschap Debutade. Een muzikaal landschap was het resultaat, dat de toehoorders zaterdagavond kregen voorgeschoteld. Merel Zwart vindt inspiratie voor haar beeldkunst in de muziek, de leden van Debutade vereeuwigden de mensen, die haar uitvoerden.

In een sfeer van prettige anticipatie begon het orkest met de bekende ‘Unanswered Question’ van Charles Ives, zijn meestbesproken compositie. Sinfonia presenteerde een integere versie, waarin drie lagen goed op elkaar waren afgestemd.
De vraagstelling van de trompet in het gewelf werd met oplopend muzikaal temperament door het blaaskwartet beantwoord, de doorgaande klank van de strijkers was stabiel.

Lees meer...
 
'Franse operette is komischer'

HOV biedt hogere kwaliteit en hoopt op meer inkomsten door nieuwe samenwerking

Door Faralda Houthuijsen
Gepubliceerd op 21 februari 2013 in het Noordhollands Dagblad

Gezamenlijke repetitie van de Hoornse Operette Vereniging en Hoorns symfonieorkest Sinfonia FOTO HENK DE WEERD

HOORN - Al jaren vecht de Hoornse Operette Vereniging tegen de langzaam dichtslibbende geldkraan. Dit jaar voert ze daarom een verrassend experiment uit.
Lees meer...
 
Schitterende meerstemmigheid
De Hoornse Operette Vereniging, 'De dochter van madame Angot', vrijdag 22 maart 2013 gezien in Het Park, Hoorn.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Faralda Houthuijsen

De Franse operette 'La fille de madame Angot'van Charles Lecocq biedt prachtige muziek met een grote rol voor het koor. In schitterend uitgevoerde meerstemmigheid brengen de solisten, samen met de koorleden van de Hoornse Operette Vereniging, de moeilijke tijd net na de Franse Revolutie op een lichte manier tot leven.

Lees meer...
 
Alles uit de kast bij Sinfonia
Najaarsconcert Hoorns symfonieorkest Sinfonia o.l.v. Stephan Pas. Bijgewoond op Zaterdag 10 november 2012 in de Oosterkerk te Hoorn.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Ruud Weissenbach

Het programma dat Sinfonia voor deze avond had samengesteld bestond uit weken van Debussy, Saint Saëns en Delibes. Het programmaboekje gaf uitvoerige informatie, maar de voorzitter betwijfelde of de bezoekers die wel hadden gelezen en hij ging de stukken dus nog maar eens uitleggen. Een aardige geste maar wel overbodig.
Geopend werd met de Petite Suite van Claude Debussy. Deze Suite werd door Debussy gecomponeerd voor piano vierhandig en naar mijn idee is de orkestratie van Henri Büsser zeer geslaagd te noemen. Dezelfde sfeer die we bij orkestwerken van Debussy tegenkomen was hier ook goed voelbaar.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 4

Zoeken