Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Sinfonia bestaat 90 jaar!
Oosterkerk, Hoorn


Recensies en ander nieuws


Hoorns Orkest Sinfonia in vorm in Oosterkerk
Jonica Hoff
Noordhollands Dagblad, Dagblad voor West-Friesland, maandag 25 april 2016
Muziek
Voorjaarsconcert Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia.
Bijgewoond op zondagmiddag in de Oosterkerk te Hoorn.

Al meer dan 400 jaar is Shakespeare een grote inspiratiebron voor vele kunstenaars en componisten. Deze middag is hij een inspiratiebron voor het Verenigd Hoorns orkest Sinfonia, dat met een fris programma een puike ode brengt aan het grote literaire genie.

Lees meer...
 
Sinfonia en Floraklanken excelleren
Wim Meilof
Noordhollands Dagblad, Dagblad voor West-Friesland, maandag 15 december 2014
Muziek
Winterconcert van Sinfonia met medewerking van Floraklanken.
Bijgewoond op zondagmiddag in de Noorderkerk te Hoorn.

Onder het thema ‘onvoltooid’ was het repertoire van dit jubileumconcert samengesteld: vijfentachtig is nog geen honderd jaar, dus maar vol naar de toekomst. Dat het orkest Sinfonia dit heel serieus nam, klonk al in de ouverture ‘Egmont’ van Van Beethoven. Een volwassen symfonieklank, prima samenspel, fraaie crescendo’s, goed ondersteunende bassen en mooie hout- en koperblazers creëerden muziek die het oor van de luisteraars streelde. Bovendien was de interactie tussen dirigent (die elk instrument blindelings wist te vinden) en zijn spelers uitstekend.

Lees meer...
 
Gulikers schittert bij Sinfonia
Ruud Weissenbach
Noordhollands Dagblad, Dagblad voor West-Friesland, maandag 30 november 2015
Muziek
Najaarsconcert Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia, m.m.v. violist Maxime Gulikers.
Bijgewoond op zondagmiddag in de Oosterkerk te Hoorn.

Het Verenigd Orkest Sinfonía mocht zich verheugen in een grote opkomst en na opening door de voorzitter was het de compositie 'Mars in d-molP van Anton Bruckner die op de lessenaar stond.
Het is een wat wonderlijke melodie in een enigszins haperend marstempo. Daar is het orkest niet schuldig aan.
De diverse instrumentgroepen kwamen mooi naar voren, maar echt kippenvel kreeg ik er niet van.
Dat werd wel anders toen violist Maxime Gulikers aantrad om samen met Sinfonia het 1e vioolconcert van Max Bruch te vertolken. Hij nam bij de opening heel royaal de tijd met de inleidende melodie en dat was bepaald een verademing in deze gehaaste tijd. Zijn spel is dynamisch en trefzeker en het orkest begeleidde doeltreffend, maar wel met de kanttekening dat het niet aldoor even zuiver was.

 

Lees meer...
 
Goed uitgevoerd borrelconcert
Wim Meilof
Noordhollands Dagblad, Dagblad voor West-Friesland, maandag 30 juni 2014
Muziek
Borrelconcert door Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia. Bijgewoond op zaterdagmiddag in Schouwburg het Park te Hoorn.


Goed uitgevoerd borrelconcert Wim Meilof Noordhollands Dagblad, Dagblad voor West-Friesland, maandag 30 juni 2014 Muziek Borrelconcert door Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia. Bijgewoond op zaterdagmiddag in Schouwburg het Park te Hoorn. Dit zomerconcert van het Hoorns symfonieorkest Sinfonia werd aangeprezen als 'Borrelconcert', niet vanwege de staat van de musici, maar vanwege het tijdstip op deze zaterdag, wat later in de middag. Maar de luisteraars konden, daar het concert in de foyer van de Parkschouwburg werd gespeeld, tijdens het spel een versnapering aan de bar halen. Alles in het teken van het informele karakter van dit concert.
Een Frans romantisch repertoire rond de componist Saint-Saëns en enkele volgers van hem: Roussel, Ravel en Debussy. Alle werken die het simfonisch karakter van het orkest goed deden uitkomen door de vele maten solo van veel verschillende instrumenten, vooral de hout- en koperblazers.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4

Zoeken