Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Sinfonia bestaat 90 jaar!
Oosterkerk, Hoorn


Recensies en ander nieuws


Groot orkest voor kleine kinderen
Concert Sinfonia o.l.v. Stephan Pas. M.m.v. Marije Slippens. Bijgewoond op zondag 23 oktober in de Oosterkerk te Hoorn.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Wim Meilof

Het concert van deze middag had een duidelijk andere invalshoek dan normaal verwacht wordt van een symfonieorkest, het was een concert vooral voor kinderen. Deze categorie jonge mensen was dan ook rijkelijk vertegenwoordigd.
Nu is concentratie van vijf minuten al heel veel voor een kind van minder dan tien jaar, maar dat geldt ook voor een gamespelletje tussendoor. Onder de tientallen kleintjes waren er ook die de bewegingen van de dirigent trachtten na te doen, te evenaren of zelfs te verbeteren. Anderen testten hun armbewegingen door een denkbeeldige viool of fluit tot klank te brengen en een derde soort leefde zich in, schrok van een luide paukenslag of wilde na iedere noot wel een applaus inzetten.

Lees meer...
 
Blom drukt stempel op spel Sinfonia
Najaarsconcert symfonieorkest Sinfonia o.l.v. Stephan Pas. M.m.v. violiste Birthe Blom.
Bijgewoond op zaterdag 27 november 2010 in de Oosterkerk te Hoorn.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Wim Meilof.

Al jaren streeft Sinfonia ernaar de lat maar flink hoog te leggen, en dat is op zich een loffelijk streven. Om dat niveau dan ook te bereiken is een tweede, maar daar is zes maanden instudeertijd voor met jaarlijks twee concerten.
Op het programma van het najaarsconcert prijkte voor de pauze muziek van Von Beethovens ballet 'Die Geschöpfte des Prometheus' (hij stal het vuur van de goden en werd voor eeuwig gestraft). Ondanks enige nervositeit in de ouverture, verdiende het orkest alle waardering.

Lees meer...
 
Recensie - Sinfonia op ontdekkingsreis
Voorjaarsconcert in de vorm van een muzikale ontdekkingsreis met als reisgids het symfonieorkest “Sinfonia” uit Hoorn, onder leiding van Stephan Pas dirigent. Klarinetsolo door Johan Kwast. Bijgewoond op zondag 29 mei in de Ontmoetingskerk te Enkhuizen. Er was een matige belangstelling.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Wim Meilof

“Een reis vol klank en kleur…” richting Scandinavië, was de grondgedachte van de repertoirekeuze van dit voorjaarsconcert. Dan kom je componisten als Sibelius en Gade tegen en de Zweedse dansen van Max Bruch, waar het programma dan ook mee werd geopend.
Het orkest “Sinfonia” legt de lat graag flink hoog, dan heb je iets om naar toe te werken. Enerzijds is het resultaat wel eens nauwelijks een klein zesje, maar anderzijds worden er eveneens ruime voldoendes en soms een goed gescoord. Maar immer een uitmuntend scoren muzikale vreugde en enthousiasme in een symfonieorkest te mogen en kunnen meespelen.

Lees meer...
 
Sinfonia brengt levendig concert in Enkhuizen
Voorjaarsconcert Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia o.l.v. Stephan Pas.
Bijgewoond op zondag 13 juni 2010 in de Ontmoetingskerk te Enkhuizen.
Recensie uit het Noordhollands Dagblad door Regina Arbouw.

Het overkoepelende thema voor deze middag was ‘Muzikale volksverhalen’, die gevonden werden in het oeuvre van drie negentiende eeuwse componisten: Fauré, Dvořak en Grieg. Allen geboren in de 1840’s, hun werk sterk beïnvloed en geïnspireerd door vaderlandsliefde en volksmuziek. 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 4

Zoeken