Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Sinfonia bestaat 90 jaar!
Oosterkerk, Hoorn


Overige activiteiten
Operette in het Park
Geschreven door Ypie de Boer   

Op 22, 23 en 24 maart 2013 heeft het orkest de drie voorstellingen van de Hoornse Operette Vereniging begeleid. Dat gebeurde allemaal in de Hamletzaal in de Hoornse Schouwburg Het Park.
Voor bijna alle orkestleden was het een volstrekt nieuwe ervaring. Dit was nog eens wat anders dan een concert in een overzichtelijke ‘concertzaal’. Grotendeels onzichtbaar voor het publiek, zaten de musici in de slechts door lessenaarlampjes verlichte orkestbak. De strijkers in het deel voor het podium en de blazers hier achter, een meter lager en ook nog eens helemaal onder het podium. Boven de strijkers een vangnet voor eventuele al te enthousiaste misstappende operette-spelers. En op de bok de zeer gedreven dirigent Stephan Pas die, duidelijk zichtbaar voor acteurs, zangers en musici (en voor het publiek!), alles tot een geheel samensmeedde.

Meer foto's

Lees meer...
 
Tuinconcert Avenhorn
Geschreven door Jeroen van Rhijn   

Op 2 juli 2011 hebben leden van Sinfonia in verschillende kleine bezettingen een 4 uur durend muzikaal programma verzorgd tijdens een picknick in Avenhorn. De picknick werd georganiseerd door onze opdrachtgever in zijn parkachtige tuin, waarbij circa 100 gasten op het ruime gazon hun met veel zorg zelf samengestelde picknickmanden nuttigden of althans de inhoud daarvan. Voor West-Friesland is dit misschien een heel nieuw concept, maar voor onze opdrachtgever niet: hij, zijn eega en hun twee kinderen hebben 9 jaar in de buurt van Londen gewoond waar zij met dit gebruik hebben kennis gemaakt en waarvan zij vaak - op de mooiste locaties en tuinen - genoten hebben. Na neergestreken te zijn in Avenhorn wilden zij graag dit gebruik als het ware importeren. Het was misschien een gok of even oefenen, maar het bleek op 2 juli een doorslaggevend succes te zijn.

 Meer foto's

Lees meer...
 
Muziekverhaaltjes op Hoornse basisscholen
Geschreven door Eltine   

Dinsdag 11 oktober hebben Yvonne, Piet, Rob, Sonila en ik op drie Hoornse basisscholen voor zo'n 400 kinderen in vijf sessies verhaaltjes gespeeld van Beatrix Potter, over kikkers, konijnen, eenden, muizen, poezen en ratten. Na al die kleine verhaaltjes van ons kleine groepje vertelden we dat we 23 oktober een heel groot verhaal gaan spelen, met een heel groot orkest, over de held Peter en de Wolf. Een paar van de spelers in dat stuk konden we laten horen: eend, grootvader, vogel en Peter. "Was er niet ook een kat"? "Zitten er cavia's in?"

Meer foto's...

Lees meer...
 


Zoeken