Agenda

zo 27 jan 2019, 15:00
Concert : Sinfonia bestaat 90 jaar!
Oosterkerk, Hoorn


Wethouder Judith de Jong bezoekt repetitie Sinfonia

RODI: nieuws uit de regio,
woensdag 25 januari 2017


Wethouder Judith de Jong (tweede van rechts) kreeg bij Sinfonia een uitgebreide rondleiding en speelde zelfs mee met het orkest

HOORN - Wethouder Judith de Jong bezocht maandagavond 23 januari de wekelijkse repetitie van het Hoornse symfonieorkest Sinfonia. Zij werd door voorzitter Kitty Broers en het volledige bestuur hartelijk ontvangen.

Wethouder de Jong kreeg een uitgebreide rondleiding en informatie over het wel en wee van het orkest. Zij heeft een conservatoriumopleiding voor viool gedaan en vond het heerlijk om met Sinfonia mee te spelen.


Sinfonia speelt regelmatig samen met jonge talenten en voor het komende concert op 21 mei spelen zij samen met Johannes Asfaw het derde pianoconcert van Beethoven. De vijftienjarige Johannes is de jongste dirigent-pianist van Nederland. Na zijn optredens in De Wereld Draait Door en Paul Witteman’s Podium zijn de orkestleden erg blij dat zij deze talentvolle jongen zondag 21 mei mogen begeleiden in de Oosterkerk in Hoorn.


Sinfonia is op zoek naar muzikanten; met name alt- en eerste violisten en cellospelers zijn van harte welkom. Het orkest staat onder leiding van de jonge dirigent Coen Stuit.

 

Zoeken